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  1. 紀要論文
  2. 生活科学科
  3. 共立女子短期大学生活科学科紀要
  4. 第60号(平成29年)

炊飯器調理における環境評価と食嗜好への影響

https://kyoritsu.repo.nii.ac.jp/records/3212
https://kyoritsu.repo.nii.ac.jp/records/3212
cd3efd53-7362-4d67-bb44-82c02e9565d3
名前 / ファイル ライセンス アクション
seikatsu60_2koike.pdf seikatsu60_2koike (732.9 kB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2017-04-28
タイトル
タイトル 炊飯器調理における環境評価と食嗜好への影響
言語 ja
タイトル
タイトル Effects of Cooking With Rice Cookers on The Environment and Flavors of Dishes
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 炊飯器
キーワード
主題Scheme Other
主題 二酸化炭素
キーワード
主題Scheme Other
主題 環境評価
キーワード
主題Scheme Other
主題 家庭内調理
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 RiceCooker
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 CO₂ Emissions
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Environmental Assessment
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Home Cooking
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者名(日) 小池, 恵

× 小池, 恵

ja 小池, 恵

ja-Kana コイケ, メグミ

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鈴木, 彩葉

× 鈴木, 彩葉

ja 鈴木, 彩葉

ja-Kana スズキ, サヤハ

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著者名(英) Koike, Megumi

× Koike, Megumi

en Koike, Megumi

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Suzuki, Sayaha

× Suzuki, Sayaha

en Suzuki, Sayaha

Search repository
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The present study aimed to examine the characteristics of cooking using a rice cooker, one of the most common household appliances in Japan. In recent years, home appliance manufacturers have also suggested its use to prepare dishes other than cooking rice. To analyze the merits of using rice cookers to cook a variety of dishes, the study compared the amounts of CO₂ emitted during cooking with gas and a rice cooker. In addition, the flavors of the developed dishes were assessed, and the characteristics of cooking with rice cookers were examined. Main and side dishes as well as desserts were cooked by boiling, simmering, baking, and steaming. After cooking under various conditions, we suggested dishes that could be cooked using a rice cooker, while taking into consideration the easiness to cook them as well as the results of the assessments of environmental damage and the flavors of the dishes.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10465631
書誌情報 共立女子短期大学生活科学科紀要
en : Annual bulletin department of the science of living

巻 60, p. 21-26, 発行日 2017-02
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Ver.1 2023-06-19 11:49:02.292946
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