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  1. 紀要論文
  2. 生活科学科
  3. 共立女子短期大学生活科学科紀要
  4. 第62号(平成31年)

国境を越える日本食文化 : タイにおける日本食人気のメカニズム

https://kyoritsu.repo.nii.ac.jp/records/3365
https://kyoritsu.repo.nii.ac.jp/records/3365
2ce46107-6352-46b5-bd49-1aa4698c63b9
名前 / ファイル ライセンス アクション
共立女子短期大学生活科学科紀要62_1toyoshima.pdf 共立女子短期大学生活科学科紀要62_1toyoshima (6.5 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2019-05-09
タイトル
タイトル 国境を越える日本食文化 : タイにおける日本食人気のメカニズム
言語 ja
タイトル
タイトル Japanese Food Culture Goes Global : the mechanism of the popularity of Japanese food in Thailand
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Japanese food
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 transnationalism
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 globalization
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 localization
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Thailand
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 豊島, 昇

× 豊島, 昇

ja 豊島, 昇

ja-Kana トヨシマ, ノボル

en Toyoshima, Noboru

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Scholars who study the phenomena of transnational dissemination of cultural products often focus on media products such as TV programs and pop music while they tend to overlook the cultural products such as food and fashion which are not articulated in simple statistical data. In this article, Japanese food as a cultural product consumed in the Thai society is discussed by the qualitative approach. The history of popularization of Japanese food in the Thai society after the WWII, the world phenomena of the Japanese food as the“ healthy diet”, and the virtuous cycle of the popularization of Japanese cultural products including food are discussed with the basic concepts of globalization and localization in the study of cultural dissemination, which presents the model of the mechanism of the popularity of Japanese food in Thailand.
書誌情報 共立女子短期大学生活科学科紀要
en : Annual bulletin department of the science of living

巻 62, p. 1-13, 発行日 2019-02
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Ver.1 2023-06-19 11:50:49.101913
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