ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要論文
  2. 生活科学科
  3. 共立女子短期大学生活科学科紀要
  4. 第62号(平成31年)

もち大麦粉を使用したパウンドケーキの特性と嗜好性

https://kyoritsu.repo.nii.ac.jp/records/3366
https://kyoritsu.repo.nii.ac.jp/records/3366
661ca9c9-d7cf-4846-873c-cdb1ad571768
名前 / ファイル ライセンス アクション
共立女子短期大学生活科学科紀要62_2noguchi.pdf 共立女子短期大学生活科学科紀要62_2noguchi (1.5 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2019-05-09
タイトル
タイトル もち大麦粉を使用したパウンドケーキの特性と嗜好性
言語 ja
タイトル
タイトル Physical Characteristics and Palatability of Waxy-Barley Pound Cake
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 もち麦粉
キーワード
主題Scheme Other
主題 水溶性食物繊維
キーワード
主題Scheme Other
主題 パウンドケーキ
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 waxy-barley flour
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 water-soluble dietary fiber
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 pound cake
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 野口, 恵実

× 野口, 恵実

ja 野口, 恵実

ja-Kana ノグチ, メグミ

en Noguchi, Megumi

Search repository
小池, 恵

× 小池, 恵

ja 小池, 恵

ja-Kana コイケ, メグミ

en Koike, Megumi

Search repository
金松, 澄雄

× 金松, 澄雄

ja 金松, 澄雄

ja-Kana カネマツ, スミオ

en Kanematsu, Sumio

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We prepared samples of pound cake by substituting soft wheat flour with waxy barley flour, a rich source of water-soluble dietary fiber, at levels of 0(control), 25, 50, 75, and 100% to examine their physical and sensory characteristics. As the results, no marked difference was found among these samples in terms of weight and height, but the volume of the samples increased by 1.2-fold at 100% substitution. The sensory evaluation showed that the higher the substitution level, the lower the ratings. Because of the distinctive aroma and flavor of waxy barley flour, the test samples failed to receive sensory ratings comparable with those of the control sample, although participants reported the waxy-barley pound cake as tasty when asked in an openresponse format. In conclusion, pound cake prepared with waxy barley flour is likely to receive lower ratings for sensory attributes than cake made with 100% soft wheat flour, due to its distinctive aroma and flavor; however, considering its palatability, unique texture, and dietary fiber content, waxy-barley pound cake can be enjoyed as a tasty snack that could be beneficial for the prevention of lifestyle-related diseases. Further investigation is needed to improve the sensory quality of waxy-barley pound cake.
書誌情報 共立女子短期大学生活科学科紀要
en : Annual bulletin department of the science of living

巻 62, p. 14-21, 発行日 2019-02
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 11:50:41.874467
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3